2 Comments

 1. Odlično Lojs se pridružujem čestitiki!
  Kot vedno, kadar je oblast odtujena od ljudi (kot je v formalni demokraciji) gredo vsi procesi navzdol ali razmere in stanje je vedno slabše!
  Še le v neposredni demokraciji se bo stanje pričelo spet izboljševati!
  lp Srečko

 2. VSE NAJBOLJŠE OB DNEVU REFORMACIJE
  Pred slabimi 500 leti je reformacija pomenila versko, kulturno in politično gibanje, ki je želelo KORENITE SPREMEMBE. Nam Slovencem je s Primožem Trubarjem tisti čas prinesel prvo knjigo in s tem razvoj slovenske kulture in zavesti ter knjižni jezik. Pomembna prelomnica za Slovenijo! Le kako bi danes pisali in govorili, če se to takrat ne bi zgodilo!?
  Kaj pa nam ta praznik pomeni danes? Le dela prost dan ali pa ima močan simbolni pomen?
  Meni osebno zavedanje in ponos, da lahko pišem in berem v maternem slovenskem jeziku – še močnejše sporočilo pa je to, da TUDI DANES MOČNO POTREBUJEMO NOVO REFORMACIJO/REFORMO/PRENOVO IN ZDRAVO PAMET (izraz reformacija izhaja iz latinskega glagola, ki pomeni preoblikovati, preurediti, obnoviti)!
  Saj smo kot samooklicana najvišje razvita in inteligentna bitja zelo zabredli… Ob vsem znanju smo pozabili na sočloveka in na naravo… Drvimo od jutra do večera, izkoriščamo in se premalo sprašujemo o prihodnosti…
  Svet »šofirajo« različni lobiji in interesi na skoraj vseh področjih: verskem, političnem, gospodarskem, finančnem… Pokončna drža, samozavest in domoljubje sta na stranskem tiru…
  Če hočemo STATI INU OBSTATI, moramo razmisliti o stvareh, ki so pomembne in jih postaviti na prvo mesto…
  Ne denar, ampak pravica vsakega človeka do osnovnih dobrin (zrak, voda, zemlja), svoboda, pravica, enakopravnost, empatija do drugih itd.
  ALI PA BOMO ŠE NAPREJ SKRBELI LE ZA SEBE IN SVOJE KORISTI IN DRUGIM PUSTILI, DA NAS PELJEJO…
  Reakcije BMK (boli m..) in WTF nas ne bodo pripeljale daleč… Vsak od nas se lahko kmalu znajde na tisti drugi strani, ko drugim ni mar za nas.
  LEPŠI PRIHODNOSTI NAPROTI Z AKTIVNO SOUDELEŽBO VSEH LJUDI
  Lojz Gluk

Comments are closed.