Festival Zelišč Zgornje Savinjske in Šaleške doline

Savinja, zavod za razvoj podeželja in turizma v mesecu juniju organizira Festival zelišč Zgornje Savinjske in Šaleške doline, ki bo potekal na območju obeh dolin.

Otvoritev Festivala bo v Fidovem gaju, v Logarski Dolini, zaključni dogodek pa bo potekal v soboto, 23. junija v Mozirju (Trg Mozirje in Mozirski gaj), ko bo tudi praznovanje ob 700 letnici podelitve trških pravic, katerega organizira Občina Mozirje.

Skozi celoten teden Festivala se bo izvajal bogat program delavnic na temo gojenja in predelave zelišč, na različnih lokacijah po obeh dolinah.

Organizacija in izvedba Festivala zelišč Zgornje Savinjske in Šaleške doline je ena od aktivnosti operacije sodelovanja Lokalne akcijske skupine Zgornje Savinjske in Šaleške doline, z naslovom ˝Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine˝, ki jo izvaja v sodelovanju s še petimi lokalnimi akcijskimi skupinami iz Slovenije.

Tekom operacije, ki se izvaja od septembra 2017 do novembra 2019, bodo izvedene še druge aktivnosti, in sicer izvedba izobraževanja za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije zeliščar, priprava zeliščnih zgodb, zasnova enodnevnega in tridnevnega turističnega produkta na področju zeliščarstva, promocijski filmi, spletna platforma,…

Vse informacije daje Savinja, zavod za razvoj podeželja in turizma, kot vodilni partner LAS ZSŠD in izvajalec aktivnosti. Preko operacije se pripravlja tudi mreža ponudnikov, zato so k sodelovanju še vedno vabljeni vsi zeliščarji z območja Zgornje Savinjske in Šaleške doline.


Info in prijava:

LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline

Savinja, zavod za razvoj podeželja in turizma

Foršt 51, 3333 Ljubno ob Savinji

T: 03/ 838 10 78

E-pošta: zavod.savinja@siol.netVir in podrobnejše informacije najdete TUKAJ

Posted in Uncategorized.

Dodaj odgovor