Najboljša orodja

Orodja za razvoj socialnega podjetništva

Na spletu je na voljo nešteto orodij za merjenje orodij vašega vpliva. Uporabljate jih lahko ne glede na to, ali ste v fazi načrtovanja socialnega podjetja ali razmišljate uresničljivosti vaše ideje ali pa preprosto želite, da ima vaše podjetje močnejši vpliv. Vendar pa je težko ugotoviti, katera orodja so najučinkovitejša. Da bi vam pomagali na tej poti, smo za vaše našli najboljša brezplačna orodja, za katera morda sploh niste vedeli, da jih potrebujete.

  • Orodje za oceno učinka Blab

Namenite 30 minut svojega časa, da dobite hitro informacijo o tem, kako zgraditi boljše poslovanje za svojo ekipo, skupnost in okolje, za celotno poročilo o vplivu svojega podjetja pa potrebujete dve do tri ure. Več kot 40.000 podjetij, vključno z imeni, kot so Ben & Jerry’s, Etsy in Kick Starter, so že uporabili to preprosto raziskavo za izboljšanje družbenega vpliva svojega dela. Več na tej povezavi.

  • Test družbenega učinka

“Big Society Capital” vlaga v financiranje socialnih naložb (SIFI). Kot vlagatelji mora Big Society Capital zagotoviti, da družbeni učinek zagotavljajo tako SIFI kot dobrodelne organizacije in socialna podjetja, ki prejemajo naložbo. Ustvarili so test socialnega vpliva, ki ga njihova investicijska skupina uporablja za ocenjevanje predlogov za naložbe. Preizkus je razdeljen na dva glavna oddelka: socialni vpliv in tveganje, proces in upravljanje ter se lahko prožno uporablja za ocenjevanje različnih vrst naložbenih predlogov. Ta poglobljen test je odlično orodje za kritičen pregled vaše strukture socialnega podjetja. Več na tej povezavi.

  • SVA Vodnik za poslovno načrtovanje za socialna podjetja

Ta 46-strani vizualno informativni vodnik je namenjen predvsem ljudem in / ali organizacijam, ki so prvič zainteresirani za ustanovitev socialnega podjetja. Priročnik, ki ga je razvilo podjetje Social Ventures Australia in mestni svet Parramatta, se uporablja v povezavi s standardnimi smernicami za poslovno načrtovanje. Ta korak za korakom vas PDF pozove, da razmislite o raziskovanju, načrtovanju, začetku in nato rasti socialnega podjetja. Oblikovan je tudi kot uporaben vir za bolj izkušene praktike, ki delujejo kot referenčna točka in osvežitev. Več na tej povezavi.

  • Canvas model socialne vitkosti

Social Lean Canvas je orodje, ki omogoča socialnim podjetjem, da hitro in enostavno razvijejo skladne poslovne modele. Zgolj na eni strani lahko socialna podjetja metodično opredelijo svoj poslovni model.

Z uporabo tega Canvas modela lahko socialna podjetja hitro ugotovijo, ali so njihovi socialni cilji uspešni in trajnostni. To orodje za socialno podjetništvo lahko brezplačno prenesete s spletnega mesta Social Lean Canvas, skupaj s primerom  Tom’s Shoes. Več v angleškem jeziku na tej povezavi.

  • UntLtd: Celovit vodnik za razvoj vašega socialnega podjetja

Podjetje UnLtd vlaga neposredno v posamezne ustvarjalce sprememb na način, da jim ponudi financiranje, stalno svetovanje, mreženje in praktično podporo. Njihova celovita zbirka orodij na 229 straneh vas popelje skozi različne življenjske cikle socialnega podjetja, od začetne ideje do dolgoročne rasti in replikacije. Zagotavlja praktične smernice in delovne modele, da bodo lahko bodoča socialna podjetja na strukturirani način spoznala izzive in priložnosti socialnega podjetništva. Več na tej povezavi.

  • Civicus: Pisanje predloga financiranja

Če je vaše socialno podjetje novost pri zbiranju sredstev, je ta zbirka orodij odličen vir za uporabo. Zajemanje faze načrtovanja in raziskovanja, nasveti o tem, kako napisati predlog in nadaljnje spremljanje, ko je napisano in poslano; Ta zbirka orodij vključuje primer predloga za zbiranje sredstev. Zbirka orodij, ki jo je razvil CIVICUS: Svetovna zveza za sodelovanje državljanov, vsebuje povezave do drugih orodij CIVICUS, ki vam lahko pomagajo na poti do socialnega podjetja. Več na tej povezavi.

Vir  (tukaj)

Posted in Uncategorized.

Dodaj odgovor